Různé

Využití supervizních setkání zařízeními v projektu

Jak jsme Vás před časem informovali, došlo k přehodnocení spokojenosti pracovních týmů v zařízeních sociální péče zapojených do projektu Transformace sociálních služeb se supervizemi hrazenými z projektu. Většina hodnocení od zástupců supervizních skupin i od ředitelek a ředitelů organizací byla velmi kladná a supervizory si velmi chválili.

Zároveň se zhodnocením supervizí jsme zjišťovali i využití supervizních setkání v tomto i příštím roce. V současné chvíli víme, že je k dispozici 175 dvouhodinových supervizních setkání. Zařízení, která dopředu avizovala svůj zájem o další supervizní setkání, byla již oslovena s žádostí o upřesnění potřebných počtu setkání.

Pokud by i zařízení, která zatím oslovena nebyla, o supervizní setkání měla zájem, může se obrátit na garanta této aktivity Ivanu Příhonskou, a to nejlépe emailem na adresu ivana.prihonska@mpsv.cz.

Zhodnocení spolupráce s externími experty

V letních prázdninových dnech bývá často „okurková sezóna“. Tým projektu využívá těchto dnů pro zhodnocení spolupráce s externími experty. Zařízení zapojená do projektu jsou a dále ještě budou oslovována kvůli zhodnocení práce konzultantů, zejména konzultantů podporujících je v procesu transformace, a také supervizorů, kteří v některých zařízeních působí již půl roku. U supervizí se dále koordinátorka těchto aktivit Ivana Příhonská zaměří také na to, zda zařízení mají naplánovány či plánují využít všech 30 supervizních setkání, která byla na začátku projektu nabídnuta. Pokud nebudou tato setkání někde plně využita, nabídneme tyto supervize dalším zařízením, které o ně mají zájem. Informováni o tom budou kontaktní pracovníci všech zařízení a dozvíte se to také na této internetové stránce v aktualitách www.trass.cz. Připomínáme, že supervize mohou být využity i pro další aktéry v procesu transformace – zejména krajské úředníky, kteří jsou přímo zapojeni do tohoto procesu, nebo i pro neziskové organizace či obce, se kterými zařízení dlouhodobě spolupracují.